fbpx

Drożdżowe bułeczki do odrywania z dżemem truskawkowym

by Projekt Food
Drożdżowe bułeczki do odrywania z dżemem truskawkowym

Ciasta drożdżowe bywają kapryśne, a to nie urośnie albo wyjdzie zakalec. Przerobiłam już chyba wszystkie możliwości zepsucia drożdżówek :). Jednak warto próbować, ponieważ te domowe nie mogą nawet równać się do tych kupionych w sklepie. Dzisiaj przedstawiam drożdżowe bułeczki do odrywania z dżemem truskawkowym. Przepis znalazłam kiedyś na blogu Kwestia Smaku, jednak zmodyfikowałam go lekko i po kilku próbach piekę te bułeczki w wersji przedstawionej poniżej.

Bułeczki są przepyszne, wychodzą delikatne i bardzo puszyste. Ja najczęściej dodaję do nich dżem truskawkowy, ponieważ w takiej formie najbardziej smakują mojej córce i mężowi. Znikają naprawdę bardzo szybko :). Zapraszam do skorzystania z przepisu.

Spróbuj również

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Następny