Przepis na pyszne kopytka z ziemniaków i sera. Można je podawać z masłem lub bułką tartą. Dobrze smakują również jako dodatek do mięs.
Polecam spróbować 🙂

Przepis na pyszne kopytka z ziemniaków i sera. Można je podawać z masłem lub bułką tartą. Dobrze smakują również jako dodatek do mięs.
Polecam spróbować 🙂
Ziemniaki ugotować odcedzić i przestudzić. Dodać ser i całość przecisnąć przez praskę lub dobrze roztłuc tłuczkiem. Stolnicę posypać mąką, wyłożyć ziemniaki z serem, zrobić wgłębienie w środku i wbić jajko. Przesiać połowę mąki, dodać sól i dokładnie zagnieść. W razie potrzeby dodawać mąkę, aż ciasto będzie zwarte. Z ciasta uformować wałki o średnicy ok. 2 cm i pokroić nożem ukośnie na niewielkie kawałki. W garnku zagotować 2l wody, posolić i dodać łyżkę masła lub oleju. Kopytka wkładać partiami, zamieszać i gotować ok 3 do 5 minut od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię. Kopytka odcedzić i podawać z masłem lub bułką tartą. Dobrze smakują również jako dodatek do mięs.
Kopytka z ziemniaków i sera
darianeckeli-admin
Przepis na pyszne kopytka z…
Przepisy
Kopytka z ziemniaków i sera
European
Drukuj
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Składniki
Przygotowanie
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More