fbpx

Najlepsza wegańska fasolka po mojemu

by Projekt Food

Danie z produktów z puszki. No czasami i tak się zdarza, że czasu brak, w lodówce światło a głód zaspokoić trzeba. Jednak nawet z produktów z puszki można wyczarować naprawdę znakomite potrawy. Przygotowanie jest bajecznie proste, ekspresowe i przepyszne :).

Przepis:

  • 2 puszki fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka pomidorów
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • pół szklanki wody
  • sól/pieprz
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • pół łyżeczki kurkumy
  • pół łyżeczki majeranku

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić. Dodać wodę oraz pomidory i koncentrat. Dusić ok 10 minut. Dodać resztę przypraw, fasolę, kukurydzę i gotować ok 5 minut. Na koniec ewentualnie doprawić dodatkowo solą lub pieprzem do smaku.

Smakuje znakomicie na ciepło z dodatkiem pieczywa.

Smacznego!

Spróbuj również

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Następny