Uwielbiam wegetariańskie kotlety. Przepis na te z kalafiora znalazłam na blogu Jadłonomia. Przepis jednak zmodyfikowałam po swojemu i wolę je z wegetariańskiej wersji z jajkiem.
Są przepyszne
Kaszę jaglaną ugotować według wskazówek na opakowaniu, można ją lekko rozgotować. Kaszę ostudzić. Kalafiora i cebulę zetrzeć na tarce na średnich oczkach. Do dużej miski włożyć kaszę, warzywa oraz resztę składników. Całość dokładnie wymieszać. Zmoczyć ręce i z masy formować kotlety. W przypadku pieczenia : Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180ºC (góra dół bez termoobiegu). Kotlety układać na blaszce. Piec ok 30 minut do uzyskania złotego koloru, następnie przewrócić na drugą stronę i piec jeszcze ok 10 minut. W przypadku smażenia: Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na niewielkiej ilości oleju. Obydwa warianty według mnie są pyszne 🙂 Smacznego 🙂
Najlepsze kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej
darianeckeli-admin
Uwielbiam wegetariańskie kotlety. Przepis na…
Przepisy
Najlepsze kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej
European
Drukuj
Składniki
Przygotowanie