Schab duszony w porach z dodatkiem marchewki to pomysł na bardzo szybki i pyszny obiad. Mięso jest delikatne w smaku i kruche. Można przygotować dzień wcześniej, bardzo dobrze smakuje odgrzewane :).
Schab duszony w porach z dodatkiem marchewki to pomysł na bardzo szybki i pyszny obiad. Mięso jest delikatne w smaku i kruche. Można przygotować dzień wcześniej, bardzo dobrze smakuje odgrzewane :).
Por pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć w garnku na oliwie lub maśle. Wlać ciepłą wodę, sos sojowy oraz przyprawy. Zagotować. Schab pokroić w plastry (ok 1 cm grubości) i włożyć do garnka na gotujący się wywar. Ponownie zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok 45 minut. W tym czasie przewracać mięso na drugą stronę conajmniej 2 razy. Marchewkę pokroić w kostkę. Dodać do mięsa i gotować pod przykryciem kolejne 45 minut. Przez sitko przesiać mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać i zagotować.
Schab duszony w porach z marchewką
darianeckeli-admin
Schab duszony w porach z…
Przepisy
Schab duszony w porach z marchewką
European
Drukuj
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Składniki
Przygotowanie
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More