fbpx

Schab pieczony nadziewany śliwkami

by Projekt Food
schab pieczony

Przepis na pyszny schab pieczony nadziewany śliwkami. Smakuje znakomicie z borówkami lub gruszkami w towarzystwie pieczonych ziemniaków, ryżu lub klusek. Dodatkowo:

  • Schab można nadziewać również suszonymi morelami (200g) namoczonych w 50ml brandy.
  • Schab można nadziewać farszem z siekanych ziół: bazylia, tymianek, natka pietruszki utarte z 2 łyżkami masła, 2 zmiażdżonymi ząbkami czosnku, 2 łyżkami bułki tartej, doprawione solą i pieprzem.
  • Podczas pieczenia do mięsa można wlać 100ml czerwonego wina.
  • Ten schab fantastycznie smakuje również na zimno, np. z sosem chrzanowym.

Schab pieczony nadziewany śliwkami

Przepis pochodzi z książki „Najlepsze przepisy kuchni polskiej”, Marek Łebkowski

Spróbuj również

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Następny